grasgevoerd rund

Alles Wat Je Moet Weten Over Tallow

Wat is Tallow?

Het gekke, ongelooflijke skincare ingrediënt dat op het punt staat je leven te veranderen...

Is simpelweg rundervet.

Een eeuwenoud ingrediënt dat sinds kort weer in de schijnwerpers staat, en dat is niet zomaar. Tallow, afkomstig van hoogwaardige bronnen en zorgvuldig verwerkt, onthult een buitengewone luxe voor de huid.

Tallow zit boordevol vitamines en mineralen en heeft een samenstelling die nauw overeenkomt met onze eigen huid, wat ervoor zorgt dat de voedingstoffen gemakkelijk door ons lichaam worden herkend en opgenomen.

Bij problemen zoals droogheid, acne of eczeem, kan Tallow effectief de huid kalmeren en de exacte minerale behoefte bieden die nodig zijn voor optimaal herstel.

De geschiedenis

De Romeinen en oude Egyptenaren waardeerden Tallow als een krachtig hydraterend middel en als remedie tegen brandwonden, schaafwonden en andere kwalen.

In het oude Griekenland werd Tallow gebruikt om zeep te maken en het vet van wol te verwijderen. De Babyloniërs, die bekend staan als de pioniers van de zeepfabricage, gebruikten een combinatie van Tallow en as.

Tot ongeveer 200 jaar geleden was Tallow een gebruikelijk ingrediënt in keukens en een belangrijk bestanddeel van zelfgemaakte zepen, lotions en andere huidverzorgingsproducten.

Wat veranderde?

Met de opkomst van industriële productieprocessen in de 19e eeuw, begonnen bedrijven goedkopere alternatieven te zoeken voor ingrediënten zoals Tallow. Synthetische en goedkopere plantaardige oliën en chemische stoffen werden geïntroduceerd als vervangers voor natuurlijke dierlijke vetten.

Bedrijven wilden goedkopere producten maken en een grotere winstmarge behalen. Synthetische ingrediënten konden tegen lagere kosten worden geproduceerd en waren na intensieve bewerking ook stabieler wat betreft geur, kleur en houdbaarheid.

Daarnaast werd in de loop van de tijd de nadruk gelegd op productinnovatie en de ontwikkeling van nieuwe, 'moderne' formules. Consumenten werden verleid door de belofte van vooruitgang en innovatie, waardoor traditionele ingrediënten zoals Tallow in de vergetelheid raakten.

Gelukkig zien we de laatste jaren een hernieuwde interesse in natuurlijke en traditionele ingrediënten. Mensen worden zich bewuster van de voordelen van natuurlijke huidverzorging en zijn op zoek naar producten die zowel effectief als duurzaam zijn.

Kwaliteit van de Tallow

Ossewit (Blanc de Boeuf) uit de supermarkt kan niet worden vergeleken met hoogwaardige Tallow, die zorgvuldig is verwerkt voor gebruik in cosmetica producten.

Koeien horen gras te eten. Echter, krijgen ze door de industriële vleesindustrie vaak graan en mais. Hierdoor missen ze belangrijke voedingsstoffen, wat resulteert in een verstoorde omega 3/6-verhouding en een eindproduct met minder vitamines en mineralen. Vitamine K2 is bijvoorbeeld nauwelijks aanwezig in graangevoerd vlees. Onze biologische Tallow komt uitsluitend van Nederlandse boeren, waar de runderen 100% grasgevoerd zijn en vrij zijn van medicatie.

Wil je ontdekken wat Tallow voor jouw huid kan betekenen? Probeer onze populaire Tallow & Honey Balm en ervaar de impact van natuurlijke vitamines en mineralen. Bekijk ook onze andere Tallow-producten, zoals onze Zeep.

Terug naar blog

Reactie plaatsen