Over Ons

Onze huid is als een schild, het grootste beschermende orgaan van ons lichaam. Wat we er opsmeren, wordt direct opgenomen. In een wereld vol synthetische producten komt onze gezondheid hierdoor echter vaak op de tweede plaats.

In het streven naar goedkopere alternatieven werden traditionele dierlijke vetten vervangen door stabiele minerale oliën. En worden we overspoeld met producten vol parabenen, siliconen en vulstoffen die slechts de illusie van effectiviteit creëren, ten koste van onze gezondheid.

In 2021 begon mijn interesse in holistische gezondheid. Door mijn voeding en leefstijl aan te passen kwam ik van verschillende gezondheidskwalen af. Toen ik vervolgens keek naar de producten die ik dagelijks gebruikte, schrok ik: zelfs de 'natuurlijke' opties zaten vaak nog vol met schadelijke stoffen.

Er zat niets anders op dan zelf aan de slag te gaan. Zo begon ik eenvoudigweg met het aanbrengen van Tallow op mijn gezicht. Het resultaat was extreem goed. Na verloop van tijd was ik op zoek naar meer luxe, in de vorm van geur en smeerbaarheid. (Tallow is hard op kamertemperatuur). Dus begon ik langzaam ingrediënten toe te voegen, zoals rauwe honing, en experimenteerde ik met verschillende verhoudingen en temperaturen. Uiteindelijk kwam de huidige populaire Tallow & Honey Balm tot stand, die voor mij perfect was.

Naast de balm kwam Tallow Zeep ook al snel op gang. Vrienden en familie waren enthousiast en zodoende ontstond Shrine Cosmetics. Met als doel zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen die op zoek zijn naar een natuurlijk product dat werkt, zonder onnodige rommel.

Traditionele ingrediënten, moderne prestaties.

Welkom bij Shrine Cosmetics.

-Stijn